Căutare:
Tel-verde : 0 800 8 700 700

AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG ARE UN NOU DIRECTOR

Începând cu 4 decembrie 2018, comisarul şef de poliție Constantin Negoiță este noul şef al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Constantin Negoiță deţine o vastă experienţă în domeniul luptei antidrog, atât în partea de prevenire, cât şi în cea de combatere, făcând parte din colectivul ANA, încă din anul 2005, o dată cu înfiinţarea structurilor teritoriale ale acesteia.

Totodată, noul director al Agenţiei Naţionale Antidrog este cunoscut pentru abilităţile sale manageriale, din perspectiva funcţiilor de conducere deţinute de-a lungul timpului, dar în special ca urmare a perioadei în care a coordonat activitatea Centrului Regional de Evaluare și Prevenire Antidrog București II, acesta fiind unul dintre centrele ANA cu cea mai bogată activitate în domeniul prevenirii, dar mai ales în cel al asistenței.

În competența teritorială a acestui centru regional, se află 4 centre locale de evaluare și prevenire antidrog, dintre care două sunt situate în București (sectorul 3 și sectorul 4), iar celelalte două în județele Ilfov, respectiv Giurgiu.

Anual, peste 100 consumatori de droguri au beneficiat de serviciile integrate de asistență oferite prin Programul de Asistență Integrată Antidrog – Obregia, derulat în cadrul Centrului Regional de Evaluare și Prevenire Antidrog București II, majoritatea acestora fiind formată din foști consumatori de heroină, incluși în tratament substitutiv cu metadonă.

De-a lungul celor aproape 13 ani de activitate în cadrul Agenției Naționale Antidrog, Constantin Negoiță a participat la numeroase stagii de formare în domeniul politicilor publice și al luptei antidrog (Politici publice și fonduri europene, Praga - 2013 şi Dezvoltarea de comunități terapeutice, Norvegia – 2009), fiind unul dintre artizanii implementării proiectului "Crearea a trei comunităţi terapeutice în penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor", finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Ofiţer de carieră, Constantin Negoiță face parte din prima promoţie de poliţişti care au absolvit studiile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” după revoluţia din decembrie, urcând rând, pe rând treptele şi gradele profesionale, de la cea de ofiţer judiciarist, la şef birou, şef de secţie, ajungând până la actuala funcţie. Evoluţia sa profesională reprezintă atuul unei viziuni globale asupra activităţii de reducere a cererii şi ofertei de droguri.

4 decembrie 2018

Compartimentul de Relaţii Publice

Inapoi la pagina principală


Ştiri

PLATFORMA DE DIALOG ANA - CIADO

Astăzi, 07 Decembrie, prin amabilitatea şi deschiderea domnului academician Constantin Bălăceanu STOLNICI, preşedinte al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), noua conducere a Agenţiei Naţionale Antidrog a fost partener al unui dialog deschis pe teme actuale legate de tendinţele în consumul de droguri, programele şi proiectele de prevenire, ca răspuns coerent şi emergent la evoluţia fenomenului.

7 decembrie 2018

continuare


PARTICIPAREA REPREZENTANŢILOR ANA LA REUNIUNEA GRUPULUI ORIZONTAL PRIVIND DROGURILE (HDG)

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au participat, săptămâna trecută, la reuniunea Grupului Orizontal de Lucru privind Drogurile (Horizontal Working Party on Drugs - HDG), conform calendarului întâlnirilor stabilit pentru anul 2018, întâlnire care a avut loc în Bruxelles, Belgia.

7 decembrie 2018

continuare


Campanii de prevenire

#potaltfel”, o campanie naţională de prevenire a consumului de canabis