Căutare:
Tel-verde : 0 800 8 700 700

„ORA ANTIDROG ALTFEL!”

În perioada 15 - 19 mai a.c., în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la solicitarea unităţilor de învăţământ, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog din centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog (CPECA) teritoriale vor desfăşura activităţi de prevenire a consumului de droguri, cu caracter non-formal.

Scopul acestui program este implicarea tuturor elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora, să pună în valoare talentele şi capacităţile elevilor în diferite domenii, şi nu doar în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte non-formale.

Astfel, Agenţia Naţională Antidrog este parteneră în acest program şi va organiza, în funcţie de caracteristicile psihologice ale vârstei, de interesele şi aptitudinile copiilor, activităţi de prevenire antidrog cu caracter non-formal, denumite „Ora antidrog altfel!”. Acestea se vor  derula la nivel naţional, în unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din ţară, care desfăşoară în această săptămână programul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Vor avea loc concursuri de cunoştinţe generale ,,Cine ştie câştigă”, competiţii sportive, desene pe asfalt, vizionări de filme şi spoturi cu mesaj antidrog, activităţi cultural-artistice.

Aproximativ 10.000 de elevi din toată ţara vor fi informaţi cu privire la fenomenul drogurilor în cadrul „Orei antidrog altfel!”.

16 mai 2017

Compartimentul de Relaţii Publice

Inapoi la pagina principală


Ştiri

ŞCOALĂ DE VARĂ ANTIDROG LA SINAIA

Agenţia Naţională Antidrog (ANA),  prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt, a desfășurat, în perioada 8 - 12 august a.c., la Sinaia, o activitate tip Școală de vară, în cadrul proiectului „Cool fără droguri”.

16 august 2017

continuare


EDIŢIA A XIV-A A CAMPANIEI LOCALE „LITORAL FĂRĂ DROGURI”

An de an, mii de turişti, în special tineri, aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc, sunt informaţi de specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) cu privire la riscurile consumului de droguri şi sunt îndemnaţi să practice sportul, ca alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

24 iulie 2017

continuare


Campanii de prevenire

Când drogurile apar, PRIETENII DISPAR, campanie naţională de prevenire a consumului de droguri